Fraktfritt vid webborder över 400kr exkl. moms.

Hem » Material » Laminum®

Laminum®

Laminum® i aluminium, mässing, kallvalsat och i rostfritt stål

Laminum® består av folier som fogats ihop med lim. De används som mellanlägg och justeras till sin tjocklek genom att man med kniv skalar av en folie i taget. Produkten levereras som en plåt i dimensionerna 600x1200 mm.

Användning och hantering av Laminum®

Folierna skalas av genom att med en skarp kniv lösa en folie i taget från kanten. Man lossar folien med kniveggen och skalar av den. Från stansade delar av Laminum® skalas folien av från den rundade sidan dvs som är utan skärgrad. Har ett mellanlägg flera skärkanter skall graden alltid komma på samma sida om mellanlägget. Laminum® kan dessutom erhållas i tjockare material genom att två eller flera likadana mellanlägg levereras buntade och läggs lösa i montaget, eller levereras ihoplimmade.

Hur tillverkas detaljer i Laminum®?

Om storlek och antal tillåter en stansteknisk framställning är denna att föredra, annars måste delarna tillverkas med spånskärande metoder. För att undvika att Laminum® deformeras vid bearbetning är det lämpligt att tillverka Laminum® med en något större "ringbredd" än som normalt sker vid tillverkning av massivt material. En tumregel är att "ringbredden" bör vara 3x tjockleken.

Av laminerat material kan man tillverka shims i olika utföranden. För mer information om kundspecifika beställningar av laminum och laminerade shims se shims eller skicka en förfrågan.

Se vår produktfilm om laminum med användningsanvisningar och information om materialegenskaper

Läs mer
 • Aluminiumfolier som fogats ihop med lim. Kan justeras i tjocklek genom att...
  från 756,00
 • Folier i kallvalsat stål som fogats ihop med lim. Kan justeras i tjocklek ...
  från 1084,00
 • Mässingsfolier som fogats ihop med lim. Kan justeras i tjocklek genom att ...
  från 2250,00
 • Folier i rostfritt stål som fogats ihop med lim. Kan justeras i tjocklek g...
  från 3848,00