Fraktfritt vid webborder över 400kr exkl. moms.

Specialtillverkning

Shims

Vi kan leverera specialtillverkade shims helt utefter era önskemål och ritningar. Skicka en förfrågan till oss för att få offert, vi svarar via mail så snart som möjligt.

Material och tjocklekar

  • Beroende på material från ca 10 mm ner till 0,008 mm med +/- tolerans.
  • Vi tillverkar shims i massivt material i mässing, aluminium, kallvalsat eller rostfritt stål, brons, plastmaterial, polypropen och laminerat material.

Tillverkning

Vi är specialister på tillverkning av shims och motorunderlägg i korta serier! 5, 10 eller 50 st shims efter era önskemål.

Tillverkningen baserar sig på stansningsteknik i pressar med upp till 240 tons effekt med universalverktyg som möjliggör små serier i hög kvalitet, eller fräsning i moderna NCR maskiner.

Trots olika konturer och former behövs i de flesta fall inga specialverktyg. Men vi beräknar i vilka fall och vilka mängder ett specialverktyg blir lönsamt och vad det kostar.

Vi strävar efter att välja det optimala tillverkningssättet för varje detalj. Andra tillverkningsmetoder som fräsning, svarvning och slipning kan vara fördelaktiga beroende på form, tillverkningstid och antal.

Hög nogrannhet och flexibilitet

Med snart 50-års erfarenhet inom branschen strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder bästa möjliga lösning utefter behovet som finns. Vi strävar alltid efter hög nogrannhet och flexibilitet och har snabba leveranser.
Välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor och funderingar.

 

Shims i flera olika material och tjocklekar