Kundanpassad tillverkning av shims

Vi levererar shims efter kundens krav och ritningar. Med över 70 års erfarenhet kan vi tillverka shims  med hög kvalitet och höga toleranskrav.  Skicka en förfrågan till oss för att få en offert, vi svarar via mail så snart som möjligt. 

Material och tjocklekar på shimsbrickor

  • Beroende på material kan vi leverera shims i tjocklekar från 0,008 mm upp till 10 mm.
  • Vi tillverkar shims i mässing, koppar, aluminium, kallvalsat eller rostfritt stål, brons, grafit, plast.
  • Vi kan även tillverka kundanpassade shims i laminerat material, där folierna kan skalas av.
  • Här kan ni se mer av våra olika material.


Tillverkning av shims i korta serier 

Vi är specialister på tillverkning av shims och distanser korta serier. Ett, tio eller femtio st shims efter era önskemål. Tillverkningen baserar sig på stansningsteknik i pressar med upp till 240 tons effekt med universalverktyg som möjliggör små serier i hög kvalitet. Alternativt fräsning i moderna CNC maskiner. Andra tillverkningsmetoder som laserskärning, gnistning, svarvning och slipning kan vara fördelaktiga beroende på form, tillverkningstid och antal shims. Trots olika konturer och former behövs i de flesta fall inga specialverktyg. Men vi beräknar i vilka fall och vilka mängder ett specialverktyg blir lönsamt och vad det kostar. Vi strävar efter att välja det optimala tillverkningssättet för varje detalj.

Märkning av shims med laser, inkjet eller etsning 

Vi kan även erbjuda märkning av artikelnummer och logotyper på shims. Vi kan utföra dessa märkningar i vår laser, i bläck, eller genom etsning. Märkningen kan göra shimsen spårbara och underlättar hanterandet i ert lager av shims.

Hög noggrannhet och flexibilitet

Med snart 70-års erfarenhet inom branschen strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder bästa möjliga lösning utefter deras behov. Vi strävar alltid efter hög noggrannhet, flexibilitet och snabba leveranser.

 

Shims i flera olika material och tjocklekar

 

 

 

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har frågor, vi ger offerter på stora och små beställningar.
Om du vill bifoga filer, använd vår förfrågansmall istället.

Namn, Företag:
E-post: *
Meddelande: *