Laminerad plåt

Laminerad, avkskalbar plåt i aluminium, mässing, kallvalsat eller rostfritt stål

Laminerad plåt består av folier som fogats ihop med lim. De kan användas som shims och justeras till sin tjocklek genom att man med kniv skalar av en folie i taget. Produkten levereras som en plåt i dimensionerna 600x1200 mm. Totaltjocklek 0,4-3,2mm. Vår laminerade plåt säljs under varumärket Laminum®.

Användning och hantering av laminerad plåt

Folierna skalas av genom att med en skarp kniv lösa en folie i taget från kanten. Man lossar folien med kniveggen och skalar av den. Från stansade delar skalas folien av från den rundade sidan dvs som är utan skärgrad. Har ett shims flera skärkanter skall graden alltid komma på samma sida om shimset. Den laminerade plåten kan fås i tjockare material genom att två eller flera likadana shims levereras buntade och läggs lösa i montaget, eller levereras ihoplimmade.

Hur tillverkas detaljer i i laminerad plåt?

Om storlek och antal tillåter en stansteknisk framställning är denna att föredra, annars måste delarna tillverkas med spånskärande metoder. För att undvika att den laminerade plåten deformeras vid bearbetning är det lämpligt att tillverka den med en något större "ringbredd" än som normalt sker vid tillverkning av massivt material. En tumregel är att "ringbredden" bör vara 3x tjockleken.

Av laminerad plåt kan man tillverka shims i olika utföranden. För mer information om kundspecifika beställningar av laminum och laminerade shims se shims eller skicka en förfrågan.

Se vår produktfilm om laminum med användningsanvisningar och information om materialegenskaper

Läs mer
 • Aluminiumfolier som fogats ihop med lim till en plåt. Plåten kan justeras i t...
  från 1813,75 kr
 • Mässingsfolier som fogats ihop med lim till en plåt. Kan justeras i tjocklek ...
  från 3147,50 kr
 • Folier i kallvalsat stål som fogats ihop med lim till en laminerad plåt. Plåt...
  från 1975,00 kr
 • Folier i rostfritt stål som fogats ihop med lim till en plåt. Plåten kan just...
  från 5561,25 kr