Hem » Shims

Shims

I vårt sortiment nedan hittar du shims vi säljer online av högsta kvalitet. Vi tillverkar också shimsbrickor efter ritning, du hittar mer info under specialtillverkade shimsShimsen vi säljer online säljs styckvis och 10-pack, vi har också ett stort utbud av shimsväskor. Det finns tre huvudkategorier av shims; laminerade shims, massiva shims och shims med svetsade blad. Mer generell fakta om shims hittar du under shimsfakta.

Typer av shimsbrickor vi säljer

Shims för kullager

Shimsbrickor för kullager, även kallat passringar, är en typ av shims som alltid är en ring i olika dimensioner. Våra laminerade shims för kullager i mässing består av 0.05 mm tunna folier. Dessa folier är ihoplimmade på så sätt att ringen framstår som en enhetlig solid ring.

Folierna går att skala av en och en med en skarp kniv för att successivt kunna skala ner tills lämplig totaltjocklek erhållits hos shimset. Vid avskalning av folier behåller shimset utseende och hållfasthet, som liknar det hos en helt homogen plåt. Shimsen underlättar vid montering av t.ex. kullager och kan öka effektiviteten i produktionen. Se mer specifikationer under shims för kullager. 

Laminerade - Avskalbara shims 

Vårt standardsortiment av laminerade shimsbrickor passar bra för att justera distanser i motorer. Med våra shimsbrickor av laminum kan varje montör direkt på platsen anpassa shimset så att det får en bestämd tjocklek.

De 0.05 mm tunna folierna går att skala av en och en med en skarp kniv för att successivt kunna skala ner tills lämplig totaltjocklek erhållits hos shimsbrickan. Vid avskalning av folier behåller shimsbrickan utseende och hållfasthet, som liknar det hos en helt homogen plåt.

Vi erbjuder även laminerade shims som underlättar för användandet då användaren själv kan justera tjockleken på shimsen genom att skala av en folie i taget.

Läs mer om dessa distanser under laminerade shims.

Shims med svetsade blad

Genom att sammanfoga 10 enskilda shimsbrickor till ett shims får man en väldigt flexibel shimslösning. De 0.1 mm tunna bladen tas av en och en och varje blad kan användas som en enskild shimsbricka. Shimsbrickorna kan skalas av och användas var för sig eller för att justera totaltjockleken på distansen.

Folierna är enskilda shims som är sammanfogade i ena kanten med en lasersvets. Shimsbrickorna är lätta att ta loss för att använda som distanser i exempelvis motorer. Läs mer om denna typ av shims under shims med svetsade blad.

Massiva shims

Shims av massivt material, alltså inte avskalbart. Dessa shims är lämpliga att använda för att utjämna grövre toleranser och vid installationer av ett stort antal motorer. Våra massiva shims levereras i standardutförande i rostfritt stål eller mässing i olika tjocklekar. Se mer specifikationer för dessa shims under massiva shims. 

Specialtillverkade shims

Är det kundanpassade shims ni söker så går det att finna mer info under specialtillverkade shims, eller så kan ni redan nu skicka en förfrågan.

Välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor och funderingar.

Läs mer
Totalt 37 poster
Sida 1 av 2
1 2