Fraktfritt vid webborder över 400kr exkl. moms.

Hem » Shims, motorunderlägg och passringar

Shims, motorunderlägg och passringar

Här hittar du vårt standardsortiment av shims som kan beställas online 

 

Användningsområden och fördelar med shims

Shimsbrickor som även kan kallas mellanlägg eller distanser kan användas för att att kompensera för toleranser vid olika sorters tillverkning. Vi erbjuder även laminerade shims som underlättar för användandet av shims då användaren själv kan justera tjockleken på shimsen genom att skala av en folie i taget. Shims kan även göra att tillverkningen inte behöver vara lika precis vilket i sin tur kan minska ledtider och reducera processkostnader i produktionen.

Skiktvis avskalbara passringar av Laminum®

Passringar är en typ av shims som är alltid är en ring i olika dimensioner. Våra laminerade passringar i mässing består av 0.05 mm tunna folier. Dessa folier är ihoplimmade på så sätt att ringen framstår som en enhetlig solid ring. Men folierna går att skala av en och en med en skarp kniv för att successivt kunna skala ner tills lämplig totaltjocklek erhållits hos mellanlägget. Vid avskalning av folier behåller mellanlägget utseende och hållfasthet, som liknar det hos en helt homogen plåt. Passringarna underlättar vid montering av t.ex. kullager och kan öka effektiviteten i produktionen. Se mer specifikationer under passringar av laminum.

Avskalbara motorunderlägg av Laminum®

Motorunderlägg är en typ av shims som är speciellt framtaget för att justera distanser i motorer. Med motorunderlägg av laminum kan varje montör direkt på platsen anpassa motorunderlägget så att det får en bestämd tjocklek. De 0.05 mm tunna folierna går att skala av en och en med en skarp kniv för att successivt kunna skala ner tills lämplig totaltjocklek erhållits hos shimsbrickan. Vid avskalning av folier behåller mellanlägget utseende och hållfasthet, som liknar det hos en helt homogen plåt. Läs mer om dessa motorunderlägg under motorunderlägg i laminum.

Motorunderlägg av Lamipac® som utgörs av 10 enskilda shims

Med motorunderlägg av lamipac kan de 0.1 mm tunna folierna tas av en och en och varje folie kan användas som en enskild shimsbricka, men även det som kvarstår när man tagit av ett antal brickor kan användas som shims. Folierna är egentligen 10 enskilda shims som är sammanfogade i ena kanten med en lasersvets som lätt går att ta loss. Läs mer om motorunderlägg i lamipac.

Solida motorunderlägg av Lamisol®

Motorunderlägg av lamisol är av massivt material, alltså inte avskalbart, och är lämpligt för att utjämna grövre toleranser och vid installationer av ett stort antal motorer. Lamisol® motorunderlägg levereras i standardutförande i rostfritt stål eller mässing i olika tjocklekar. Se mer specifikationer under motorunderlägg i lamisol.

Är det kundanpassade shims ni söker så går det att finna mer info under specialtillverkade shims, eller så kan ni redan nu skicka en förfrågan där ni kan bifoga ritningar och specifikationer.

Välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor och funderingar.

Läs mer